Коледна приказка

Получиха се оплаквания от гневни родители на разревани деца – мрачната ми коледна приказка ги е разстроила. Извинявам се за което, ето, махам я. Ако не се сещате или сте я пропуснали – още по-добре, защото сега ще ви разкажа друга приказка. Кратка е, но много светла:

Момичето излезе от къщи късно сутринта и пътьом погледна пощенската кутия. „Пак сметки сигурно!“, помисли си тя с досада. Но не, вътре я очакваше една вълшебна коледна картичка – едно човече се беше сетило за нея и то едва ли подозираше какво беше направило с този простичък, но толкова мил жест.

Момичето се ухили и щеше да се разплаче, ако не се притесняваше от хората, които се разминаваха във входа. Излезе навън и денят й се стори необичайно топъл и слънчев за края на декември.

2 Responses

  1. Dims

    Момичето разполагаше с още много хора, които я обичаха, но не си спомняха адреса й… Затова те изпяха гръмогласно Hello, I Love You под прозореца й и си тръгнаха тихомълком за да не ги познаят :)<br /><br />Хайде, весело посрещане на новата година :) Може пък да се срещнем на площада и да дават простотиите ни по БНТ :))))))))

  2. An

    Бе те по-скоро биха се разбягали още на Hello, I lo…, уплашени от злата бабичка, живееща със злия дядо под апартамента на момичето,… които ще се разкрещят истерично и ще ги замерят с буркани кисело зеле и туршия… примерно! ;)))