An

снимка: Йовко Ламбрев

Казвам се Ан Фам. Почти, но не съвсем. Ако ви се чете защо и как – ето една забавна история.

Виетнамка по рождение, двама родители и един куп роднини. Случва се често да забравя, че съм такава, защото на 5-годишна възраст дойдох в София, за близо година живях в Барселона, а в момента опознавам по-отблизо един от най-любимите ми градове – Пловдив.

Основната причина да пиша в този блог е да разказвам за Виет Нам*, неговите традиции, култура, градове, улици, кухня и история, макар и в доста от случаите – лична и семейна.

Рецепти и статии за храна публикувам в отделен кулинарен блог In An’s Kitchen, защото и така стаичката е станала твърде шарена.

Понякога се случва да пиша пътеписи и за други места, да пускам снимки (за удобство съм ги подредила в отделна страничка), да споделям музика и други интересни за мен находки или просто да драскам глупости, неизбежни за всеки личен блог, но се надявам да ви е интересно да ме четете.

Радвам се, че наминахте. Останете здрави, удивителни и обичливи!

Ваша, Ан


* Изписвам Виет Нам отделно – Việt Nam са две думи, както Саудитска Арабия и Велико Търново. В превод значи народът Виет от юг. Макар че знам, че не мога да променя грешното слято изписване, възприето по цял свят, това си е мой личен бунт. Така е правилно. Точка.


Всички публикувани в този блог снимки и текстове, освен изрично упоменатите, са мои. Произведението ползва условията на Creative Commons (CC BY-NC-SA 4.0) – можете да използвате съдържанието тук за некомерсиални цели, цитирайки ме като автор и слагайки линк към оригиналната публикация.


Има модерация на коментарите. Учтиво ви моля да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица (когато пишете на български, разбира се :)). Радвам се като дете на всяка обратна връзка, защото от коментарите ви научавам много интересни неща. Понякога отговорям на коментарите, ако имам какво да кажа.

Ако имате да ми кажете нещо на уше, пишете ми чрез следната форма за контакти: