Най-добрата оферта

posted in: изгледано | 3

или „The Best Offer“ – новият филм на Джузепе Торнаторе.

Първото ми повърхностно впечатление, че Торнаторе е изневерил на стила си, не се оправда в края на филма.

Изключителен разказвач! Хвана ни за ръчичка и ни води по права линия през историята, и накрая… Буффф! – ни предруса с метафори. Тълкувания безброй!

Ужасно ми е любим този режисьор, а играта на Джефри Ръш и Доналд Съдърленд (да, и на мацката също) е просто по учебник! Големи!

Филмът е противоречив. Най-вече предвид наистина силно отличимия стил на Торнаторе, а този филм е много различен. Истината е, че и моята първа реакция от края беше „Ъ! Странно!“, но колкото повече се замислям, толкова повече се убеждавам, че всъщност… си е точно в стила на Торнаторе. Обожавам филми, които не те оставят равнодушен.

Скоро не ми се е случвало да гледаме някой филм и после цял час да го обсъждаме, връщайки се назад към всеки детайл. Задължително ще се гледа пак, а на вас ви го препоръчвам горещо!

ПП: Знам, знам, че е мързеливо cheat-ване от моя страна да препиша дословно статуса си във ФБ, но… Все пак е по-добре да остане следа тук, че там нали е канал под течаща вода…

3 Responses

 1. Michel

  Филмът беше страхотен! Актьорската игра беше велика, сценарият много добър, всичко много изпипано!

  Но краят не ми хареса! Определено не. В сравнение с целия филм, краят беше като един провал… Дълго време режисьорът като един много опитен разказвач те води през филма, разказва, описва, показва… и в един момент – хоп! идва и краят! и той е едно яко, ама МЕГА яко клише!

  Ако не броим края, 8/10! Ако броим и края, който за мен беше много разочароващ, наполовина бих го оценил…

  • An

   Мишел, позволих си да редактирам коментара ти (по-точно да изтрия две изречения), защото не е честно спрямо хората, които не са го гледали, да им подсказваш края. Иначе е въпрос на вкус – за мен краят е брилянтен, най-вече краят на края, и не го приемам толкова фатално и драматично. А сега, моля те, моля те – недей се впуска в дълги спорове с 16 послеписа – разбрах ти мнението, прав си за себе си и нека приемем, че твоята реплика е била последна, ок? :)

 2. Michel

  Всъщност, всеки е прав за себе си…

  Ето например, и аз и Ани много харесахме целия филм, но малко се разочаровахме от края, и двамата, независимо един от друг. :) Филмът е хубав и си струва гледането… Да речем, че не съм съвсем съгласен с режисьора, в частта about the human nature. И слагам точка! :)

  (ОК съм, че редактира коментара ми (предния), btw. Не е хубаво да се пускат спойлери, явно случайно съм се изпуснал от вълнение…)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.