La Skara

posted in: вкусно | 1

DSCF2941

Малко ми е развълнувано… Близките ми знаят, че колкото и да ми е сдухано и криво, един хубав телешки стек или няколко ароматни агнешки котлети на скара веднага ще разтегнат усмивката ми до уши, оголвайки всичките ми зъбки… Ъъъ, малко хищно прозвуча, простете! :)

Оня ден ме заведоха в La Skara. Скоро не бях квичала така от радост, честно! :)

DSCF2911

DSCF2913

DSCF2919

Заведението е уникално с това, че в средата на масата ти има истинска огромна скара на дървени въглища. Не е учудващо, че масите са големи – като за 8-10 души. Въпреки че бяхме двама за вечеря, при това в събота, ни настаниха на голяма маса със скара (има и без на втория етаж).

Въглищата кротко тлееха под слой пепел, а когато се настанихме на масата, вежлив момък дойде и разрови жарта.

DSCF2914

DSCF2918

DSCF2920

Можеш сам да си опечеш храната или да оставиш сервитьора да го направи вместо теб, а ти отстрани да примляскваш шумно и да гледаш влюбено. Аз лично бях трогателна гледка! :)

DSCF2928

DSCF2931

Над скарата мощен абсорбатор изсмуква всички миризми, и наистина – за цяла вечер сред пушека от скарата, дрехите ми миришеха на чисто на излизане.

Ако не ядете месо, можете да си поръчате за скарата плочки сирене (много вкусно се получава!), микс зеленчуци или риба. Но ако сте мръвкозависими като мен, ооо, горещо ви препоръчвам агнешките котлети! (ох, очите ми се насълзяват от умиление!) Зарекла съм следващия път да си поръчам телешки стек, а има и доста други интересни предложения. Твърдят, че всички меса се мариноват 2 дни в зехтин и билки. Не знам дали е така, но добре им се получават.

Цените…  Можете да видите по менюто им, че не са за всекидневна употреба, но лично за мен си заслужават всяка стотинка заради качеството на продуктите, атрактивната атмосфера и вложените усилия от страна на заведението (не ми се мисли какво търкане пада след всяка консумация). Поръчва се на 100 гр, така че човек може да си нагоди сметката според лакомията и възможностите. Освен това всеки делничен ден между 12 и 17 ч имат обедна промоция -20% от сметката – тогава вече идват даже евтини, според мен.

Обслужването беше добро, имат и хубав голям детски кът на втория етаж (според сайта, не съм се качвала).

DSCF2934

С ръка на сърцето трябва да призная, че това бяха едни от най-страхотните агнешки котлети, които съм яла!

DSCF2936

Заведението се намира в Студентски град, до блок 60, пък аз направо се шокирах, че има още няколко от веригата из страната. Вярно, все в курорти, в които не стъпвам. :)

 

  1. Чичо Вильо

    лелеееееее! припаднАх, Ан!
    а тииии…. може ли да не разказваш толкова цветно, а?!?
    даже не беше необходимо да гледам снимките, за да доловя аромата, вкуса и атмосферата!

    ама и аз колко съм … недалновиден – да се запозная с детайлите по-горе в 12:31 в понеделник!!! а времето ми за хранене започва да тече в 13:00! цъ-цъ-цъ… Чичо, Чичоооооо!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.