Foodies’

posted in: вкусно | 2

Foodies’ е магазин на двама симпатяги, Бояна и Боби. Магазинът предлага основно продукти на малки български производители, които трудно ще срещнете или директно няма да срещнете по големите вериги супермаркети, знайно защо.

Там ще откриете Карамел Му и Лакта, които не знаех, че още се произвеждат; млечни продукти на Мероне и Равногор, сред които кашкавалът с орехи, със сладко и с маслини са много интересни, както и най-истинския шоколад на българския пазар – Гайо Шоколад, с цени 30-40% надолу спрямо другите места.

Като цяло Foodies’ се опитват да намерят вярната публика, без да се изхвърлят с големи маржове, както правят повечето хипстърски магазини с претенции за био, еко, зелено и органик, и именно с това спечелиха симпатията ми.

Вярно, физическият магазин е меко казано на татата си, забит в никому неизвестната ул. Беласица 11, но пък наблизо има метро (Централна гара) и… си заслужава разходката. Отделно, че младежите са обещали скоро да има онлайн магазин за поръчки. Май. Ще очаквам с интерес и ще стискам палци!

DSCF2355

Добавено на 19 февруари 2013 г.: Това написах преди повече от 3 месеца, когато ги открих за първи път. Сега ще добавя малко снимки на мястото и на самите сладури Бояна и Боби, които се грижат за всеки детайл от магазина на мечтите си. Оттогава насам те са добавили подбрани месни продукти като пилешката шунка на Джиков (ммммнооого вкусна!), телешки суджук, луканка и… Извинете, но ме знаете колко съм месоядно и мръвкозависимо! :)) Предлагат голям асортимент от прясноизсушени подправки, всякакви насипни ядки на доста прилични цени, разни курабийки, сладки и чудесен хляб, приготвен с квас… И много хубав мед, и всякакъв вид качествено брашно… И всичко това – поднесено с много лично внимание и отношение! Проверете сами: на ул. Беласица 11.

DSCF2334

DSCF2335

DSCF2336

DSCF2339

DSCF2341

DSCF2345

DSCF2347

DSCF2348

DSCF2353

2 Responses

  1. Ясмина

    ама рекламата им е ондЖасна: „Международна фюжън кухня, кексове, десерти, молекулярна кухня и всичко, което си пожелаете за храната“ – туй нивгаш няма да ме привлече за клиент от пръв поглед.

  2. An

    Ти мани, недей им гледа рекламата. Иди, виж, провери и тогава ги отпиши. Нищо общо с фюжъна нямат – нали знаеш, в БГ всеки е специалист и разбирач по маркетинг. ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.