19 май

posted in: разбъркано | 4

Днешният ден е удивително наситен и интересен! Едва ли е заради това, но вече е 3 сутринта, а не мога да заспя, затова реших да ви разкажа какво ще се случи в София на този ден (във Виет Нам ще честват 122 години от рождението на Хо Чи Мин :)):

От 12:00 до 19,30 ч ще има Благотворителен пролетен базар в The Bookies на ул. Доспат 37. За него писах и преди.

От 18:00 до 20,30 ч пък ще има велошествие, организирано от Вело Еволюция. Началният сборен пункт ще е Паметникът на Съветската армия.

Също в 18:00 ч започва Голямата разходка в Нощта на музеите в София. От програмата препоръчвам да минете през Алеята на хартиените чудеса или Хартиената улица пред Софийска градска галерия, част също и от програмата на Софийския хартиен арт фест.

В 20 ч пък във Военния клуб ще има интересен концерт на пиано на Рахманинови етюди, част от програмата на фестивала Subtitled Music and Art, по-известни като SM&RT. Фестивалът се състои „от ежедневни класически концерти със субтитриконцерти на възглавниципредконцертни разговориарт работилници за децамузикантски срещипаркова инсталация със стари пиана, оригинално опаковани от изявени български визуални артисти“. Снощи бяхме на прелюдите на Дебюси и беше много интересно докато се наслаждаваш на прекрасното изпълнение на младия пианист Андрю Броунел, да четеш отстрани на екраните личните усещания и интерпретации на изпълнителя спрямо изсвирената мелодия. На английски и български. Страхотен начин за представяне на музиката!

… Жалко, че няма да успея да се включа във всичките мероприятия, защото освен всичко днешният ден е много много важен за една приятелка, която е решила да го сподели с най-близките си на вечеря високо над София, а по-късно ще се присъединя към купона за годишнината от бала… Но искрено се радвам, че в такава малка София в един и същи ден толкова много неща ще се случат! :)

4 Responses

  1. Valentina Milanova

    Не са ли готини такива съботи? Търчиш от място на място и навсякъде неща – от интересни, по-интересни :)

  2. nousha

    И концерт на JP3 в рамките на Салона на изкуствата и Gotan Project DJ :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.