Need tickets for the Tina’s concert in Vienna…

posted in: мелодично, обично | 3

… on 8th February 2009? I have 2. Send me an email if you want them – an[at]inansroom.com!

Идеята за ходенето на този концерт си беше щура за мен. Далеч не мога да се нарека фен на Тина Търнър, а цената на концертния билет дори ме е срам да я кажа, защото е нехуманна! (за пример да вмъкна, че само с разликата между един от предлаганите по-горе билети и моя може да се купи среден билет за какъвто и да е концерт където и да е по света)

Но преди 8 месеца Анхелка ме завари по телефона в добро настроение и с размътен разум. Думите й се изстрелваха с дива скорост и напосоки като от картечница в ръцете на луд:

„Скъпа!!!… Концерт на Тина във Виена през февруари догодина! От 8 години не е излизала на сцена, а сега…! Сигурно ще е от последните й концерти! Във Виена! Лелее, колко ще е хубаво, страхотно! Тя е в перфектна форма! Трябва да се види! Трябва да се поръчат билетите веднага, че ще се свършат! Лелелееее, хайдедаходимхайдедаходим! Хайде, че закъсняхме!“

И аз какво да кажа? „Ми, хайде!“ Преглътнах шумно, докато пресметна наум и разходите за самолетни билети, хотел, джобни, пък и началото на февруари – бумът на големите разпродажби… Но какво пък? Виена отдавна мечтая да я видя.

Сега нямам търпение да заминем в събота.

Но историята на горните два свободни билета е друга.

С Росица не се познаваме. Видяла в блога, че ще ходя на концерта и решила да ми пише. Поради някакви неприятни причини й се провалят плановете за пътуването и концерта, та останала с два пълни комплекта самолетни/концертни билети и хотелски резервации. Ако мои познати или приятели имали мерак, да ги преотстъпи. Доста хора питах, но за жалост общата цена на това удоволствие е височка, а в тея условия на финансова криза… Извиних й се, че не успях да бъда полезна и така приключихме комуникацията помежду ни.

Днес изневиделица пристигна по куриер плик с два билета за концерта на цена 135 евро всеки, прикрепени с кратка жълта бележчица, от лепящите:

Зарадвайте някого във Виена! :) Росица

Не мислех, че още съществуват хора, способни да бъдат толкова щедри и доверчиви към непознати. Ще ми се да успея да й ги продам, та да възстанови донякъде похарчените от нея суми.

Вие случайно… да сте свободни тази неделя? :)

3 Responses

 1. nousha

  Ех, да беше казала малко по-рано! Днес тъкмо излетяха майка ми и баща ми натам, аз им купих като подарък два билета, че баща ми е луд фен на Тина и от години мърмори, как не успял да я гледа, като идвала в България. Само че аз им взех от най-скъпите, поразорих се – но като ще е гарга, да е рошава и да си я гледат отблизо… :) Можеше да им дам тези, сто процента щяха да ги продадат пред залата…
  Така че защо не ги вземеш с теб и не ги продадете вие, после ще дадете парите на момичето – сега едва ли някой ще се навие да ги вземе, особено след като няма да може за толкова кратко време да си намери самолетни билети и хотел. А цитатът горе ако е във форум на Тина, сигурно скоро ще имаш и отговор – дано се продадат, стискам палци.

 2. An

  Пуснах съобщения в два международни форума на Тина Търнър, но все още нямам отговор. То е ясно, че ще се пробвам да ги продам пред залата, а тука го постнах, по-скоро за да разкажа историята. Пък и човек никога не знае… ;)

 3. An

  PRODADOH GI! Sorry za latinicata, no ot lobby-to na hotela pisha, a taia klaviatura e tolkova stranna… Ta prodadoh gi i sym strashno gorda!!! Beshe goliamo pazarene i takyv stud, i takiva vetrove ni obruliha teia dni… Koncertyt beshe velik, ne sym sigurna, che moga da go opisha s dumi.
  Noushke, sreshtnah vashte v edna krychma! Hahahahha… Svetyt naistina e malyk, a az nali sym si ludichka – direktno gi pitah „Abe vie sluchaino da imate dyshteria na ime Gergana?“, ma ne shtoto namerih niakakva prilika, prosto taka mi shtukna i horata se shashnaha malko, no sa golemi sladuri. I vyobshte zabavno beshe!!! ;)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.