Picasa photo gallery

posted in: разбъркано | 5

Със сигурност доста от вас ще се подсмихнат в смисъл Тоя виц е мноооого стар бе!, но аз се надявам, че все ще се намери поне още един индианец като мен, на когото това инфо ще е полезно. :)

Picasa е много интуитивна програма за редактиране и организиране на вашите снимки. Страшно опростена, обяснена бавничко, по 3 пъти и със схемичка, като за блондинки. И то на български, колкото и да сте скептични към преводите на програми.

След като изтеглите и инсталирате програмата, тя автоматично ще сканира целия ви компютър и ще събере на едно място всички снимки, като ги сортира по дата и албуми. И всичко това без да създава нова директория и да заема излишно пространство. Можете да направите основни корекции на снимките си и то учудващо успешно. Ех, защо не я открих по-рано, нямаше да се мъча да изуча Photoshop на принципа проби и грешки месеци наред. След което можете да се регистрирате в техния сайт (освен ако нямате вече профил в gmail, защото програмата е на Google) и да качите албумите си наведнъж, а не по 10 снимки както обикновено.

С две думи, гениалността на програмата е в нейната простота.

5 Responses

 1. таня

  Програмката си я бива наистина. И аз нали съм си фенка, на родния език, та много ми допада.

 2. nousha

  Явно аз съм много загубена, защото я изтеглих веднъж и изобщо не успях да открия как да си коригирам снимките и накрая ми писна и я разкарах :(

 3. таня

  П. П. И да ми я поднесеш на тепсия точно в деня, в който си купих фотоапарат е за това вече просто… нямам думи!!??

 4. таня

  Много е лесно
  Веднага като я инсалираш снимките
  попадат някак си в нея( и аз сям много загубена) след това кликаш два пъти на желаната снимка и отсрани и отдолу на прозореца в който седи има разни … корекции

 5. An

  Ми ти, Танче, си генийче! ;)
  Радвам се, че беше от полза. Аз теб имах предвид под „още един индианец като мен“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.