Болнични

Знаете ли как се свалят 3 кг за 3 дни? – Като ви тръшне някой грип на легло.

ОК де, неуместен хумор.

Затова пък знаете ли кое е най-доброто лечение? – Чай и злоба. Много чай и много злоба. Ако и вие като мен изпитвате такава ненавист да лежите неадекватни, сънливи, сополиви и схванати…, ще ме разберете.

Кирил пък ще ви каже, че трябва да си сложите памук със спирт в ушите. Не знам с какво спомага това за бързото оздравяване, но на какви ли не дивотии се подложих тея дни…

Също изгледах половината филми от папка Чакащи Да Бъдат Изгледани.

Припомних си (за втори път в последния месец) Pulp Fiction.

Терминалът не ми хареса. Доста скалъпен и наивен, чак глупав на места. Вярно, забавно е да видиш Том Ханкс как си плюе в пазвата или казва „Мамка му!“ на развален български… Но дотам!

(Ха, пък и бях свалила някакъв гаден запис от киносалон, където в началото се виждат сенките на закъснелите посетители от предните редици. Не знаех, че все още се практикува този вид пиратство, но ми стана някак мило и носталгично за първите филми на видео, в които отегчени лелки дублираха и мъжките, и женските гласове… И ужасените викове Пооомоощ, нападат мее, пооомощ! звучаха по-скоро като Ма как ми се спиииииии, ша знаййшш…)

Не бях гледала History of the World. Чудно, нали? Някак съм го пропуснала навремето. Но ми бяха разказали доста детайлно всеки кадър от този филм, та през цялото време имах чувството, че съм го гледала. И то стотици пъти.

And Justice For All е просто шедьовър! Отколешно ми е увлечението към адвокатските филми, но още по-старо е това към Ал Пачино – този човек мога да го гледам с часове как говори. Пък тук е млад, красив и буен! :)

Пътят на Карлито. А тук е неустоим с тази брада! И май ще се повтарям. Няколко са имената, които могат да бъдат учебници по актьорско майсторство. Чичко Ал е своеобразна Библия!

Ще си имам филмов-болничен уикенд, така че – ту би кънтинюуд…