Wizz Air – инструкции за употреба

posted in: извървяно | 40

Тази публикация е стара и донякъде неактуална. За две години Wizz Air смениха изцяло сайта и политиката си. Ето ги обобщени промените:

1. Смениха условията на Wizz Discount Club. Въведоха се две категории – стандартно (до двама пътника на резервация) и групово членство (до шест пътника). Но пък дават допълнителна отстъпка от 10 лв за всеки чек-ин или голям салонен багаж.

2. Цените вече се предлагат в две категории – базови и с екстри (чек-ин багаж + голям салонен багаж, избор на седалка, право на промяна на полет и т.н.) По-изгодно е да се плаща в лева, обръщането в евро е на някакъв летищен курс :D (~1,83 лв/евро)

3. От 19 май 2015 г. въведоха фиксирани места (седалки), като автоматично и безплатно се разпределят седалките при покупката на билета и се дава възможност за избиране на седалки при допълнително заплащане. Системата все още учтиво настанява пътуващите заедно едни до други, така че не виждам причина да се дават пари за изрични места, освен ако нямате някакви други съображения.

4. Тази функция е стара, просто не се бях сетила да я спомена – ако нямате конкретни дати и искате да намерите най-добрата цена за дадена дестинация, можете да отворите Разписание на полети в два различни браузъра и да търсите за едната посока в единия браузър и съответно обратната посока в другия за най-добрата комбинация от дати. Показаните цени са преди отстъпката за Wizz Discount Club членство.

5. Вече можете да се чекирате онлайн 30 дни преди полета.

6. Цени като 18 лв двупосочен билет вече не съществуват, за съжаление, но такъв е животът, какво да се прави…

7. Има неимпулсен телефон за поддръжка, проверен и актуален: 02/491 7048, за да не плащате по 0,96 лв на минута на официалния за клиенти.

Почти всичко, което ще напиша, можете да откриете на сайта на Wizz Air. Почти. И понеже през последните 5 години съм летяла над 50 пъти с тях и един вид съм станала профи, реших да ви споделя малко врътки и особености, и евентуално да ви спестя някое и друго лутане из сайта им.

Някои хора се плашат, когато чуят “нискотарифни полети”. Истината е обаче, че Wizz Air не са от най-мизерните low-cost авиокомпании, даже напротив. Самолетите им са нови, поддържани и сравнително големи. Като друг лош пример – летях до Дюселдорф с Lufthansa в ужасно раздрънкан и мръсен самолет, голям колкото междуградски автобус, а те уж се водят “стандартна” авиокомпания. И цената не беше никак low…

За над 50 пътувания досега ми се е случвало само 3 пъти да ми закъснее полетът. Вярно, двата пъти бяха с по 5 часа, но чисто статистически това е пренебрежимо – всякакви други “стандартни” авиокомпании са ми закъснявали с доста повече. Помня, веднъж чаках 8 часа допълнително над 11-те часа за прекачване на летището в Москва на път към Виет Нам. Оттогава не ги долюбвам Аерофлот. :)

Да се похваля: вчера си купих двупосочен билет на Wizz Air за Тревизо (Венеция) за 18 лв на човек. Да, правилно сте прочели – осемнайсет лева за двете посоки на човек! Скандално, нали? :) Толкова би струвал двупосочен автобус София-Пловдив. (допълнено: явно изобщо не съм в час с цените – 25 лв е до Пловдив и обратно! :))

Други примери от сорта:

София-Дортмунд-София: 38 лв/човек в началото на март. Оттам има много удобен влак до Дюселдорф, а това, по мое мнение, е един от най-хубавите градове в Германия. Заслужава си посещението. В същия период София-Франкфурт-Хан-София струва 78 лв/човек, а София-Айндховен-София: 58 лв/човек.

София-Брюксел-София: 77 лв/човек в началото на март или 97 лв/човек в началото на юни. Белгийските железници са страхотни, а лично бих ви препоръчала да си направите дълъг уикенд обиколка на Гент, Брюж и Антверпен. Приказно е там!

Най-евтините дестинации са в Италия: Форли (Болоня), Бергамо (Милано) и Тревизо (Венеция) – можете да си намерите от 18 лв до 80 лв на човек в двете посоки. Всичките места и околностите им си заслужават.

Най-скъпите дестинации пък са Фуимичино (Рим), Лутън (Лондон), Бове (Париж), Мадрид, Валенсия и Барселона. Под “скъпи” разбирайте над 100 лв, но пак можете да си намерите за под 160 лв двупосочния билет.

NB!: Цитираните цени са от проверка на 16 януари 2013 г. За по-нататъшни промени не мога да нося отговорност. Търсенето на най-евтини билети зависи от периода, през който искате да пътувате, и разположението на звездите и планетите в момента, в който ги търсите, както и вероятно дали сте закусили добре същата сутрин. Настоящата статия цели да ви информира как да намерите по-евтини билети от Wizz Air и да ви помогне да се ориентирате по-добре с тяхната политика, но не може да ви гарантира същите цени, които аз лично съм намерила в конкретния момент за конкретната дестинация. 

Как се намират такива цени? Първо трябва да се съобразите с особеностите на нискотарифните авиокомпании и да се лишите от някои удобства:
– пътуване само с ръчен багаж (води се малък салонен багаж с размери до 42 x 32 x 25 см) и спазване на изискванията за до 10 х 100 мл течности в ръчния багаж – аз лично нямам проблем да побера вещите си за 3-4 дни екскурзия в една раница;
липса на запазена конкретна седалка в самолета – предвид късите полети, които траят 2-3 часа, не мисля, че е някаква драма; Променено, вижте забележката най-горе!
– липса на безплатен кетъринг на борда;
– кацане на летища от селски тип, които са малко или много отдалечени от големите градове (между 30 и 125 км), но пък може да се изненадате приятно от някои градчетата, в които ще кацнете; примери: Бергамо и Тревизо – прекрасни местенца със собствен чар; единствено в Барселона, Валенсия и Мадрид ще кацнете директно на основното летище на града.

Предвид ниските цени, нормално е Wizz Air да се опитат да ви пробутат допълнителните си платени услуги (запазване на място на борда, допълнителен багаж, кетъринг и други глупости), но пък никой не ви задължава да ги купувате.

След като сте се примирили с горните особености, трябва да направите следното преди купуване на билети от Wizz Air:

1. Да си ги купите от по-рано (поне 6 месеца) или да рискувате и да изчакате докъм месец-месец и половина преди пътуване – тогава са най-изгодни. Аз лично обичам да си браузвам от време на време из всички дестинации и да си планирам пътуванията според цената (или дори да купя билетите, без да съм сигурна дали ще успея да пътувам), но пък така попадам на подобни цени като 18 лв/двупосочен билет… Е, случва се и да намалят цената, когато им скимне, така че ви съветвам, след като си ги купите, повече да не проверявате, за да не се ядосвате излишно. :)

2. Да се регистрирате в системата и да си купите членство в Wizz Discount Club (Wizz Xclusive Club). Като член на клуба имате гарантирана отстъпка от 20 лв/човек/полет, което прави -40 лв на пътуване. За една календарна година членството струва 59 лв, които директно си избивате още с първото пътуване, ако сте двама – отстъпките се отнасят и за спътниците ви (до 8 души) (Има нови условия – вижте забележката най-горе!), при условие че и вие пътувате. Иначе пак можете да купите билети за трети лица, но няма да важат отстъпките.

3. От 12 април 2013 г. Wizz Air премахнаха таксите за резервация, така че се обезсмисля зареждането на Wizz сметка! Да си заредите Wizz сметка и да платите с нея пътуванията си (до изчерпване на сумата, за неограничен период от време). Сумата обаче е малко гадна – минимум 600 лв на зареждане. Защо тогава да им давате парите си напред? Защото Wizz Air начисляват различни такси за обслужване според начина на плащане – най-ниската е чрез банков превод (8 лв/човек/полет, демек 16 лв на пътуване), а най-скъпата е с кредитна карта (16 лв/човек/полет, тоест още 32 лв на пътуване). С Wizz сметка таксата е безплатна. Заслужава си, ако така и така сте решили да пътувате често с авиокомпанията или най-вече ако сте повече хора. При четирима си спестявате между 64 и 128 лв, които можете да превърнете в бири и да се почерпите дружно. :)

NB!: В сайта им пише, че за да си заредите сметката, трябва да звъннете на телефона за обслужване, който ви таксува по 0,96 лв/мин, и някой любезен оператор ще ви поиска данните от кредитната ви карта. Вярно, по този начин ще можете да се възползвате веднага от сметката си, но аз лично не бих се доверила на някакъв си оператор, при това за 0,96 лв/мин. :) Така че е по-добре да преведете сумата по банков път и да изчакате от 3 до 5 работни дни, докато сумата се появи в профила ви. Важно е в основанието на платежното да напишете САМО номера на членството си (ще го намерите в профила си най-отгоре), а в допълнителните пояснения можете да си напишете имената на латиница за всеки случай.

Тази информация няма да я намерите на сайта им. Аз лично се добрах до нея по нервния начин – чакайки на линията, разправяйки се с някакъв оператор и прибавяйки поне 20 лв към сметката си за телефон.

4. Да си отбележите при купуването на билета вид чек-ин: уеб, защото е безплатно, и да не забравите 7 дни (вече са 30 дни) преди полета да направите онлайн чекирането.

И така, след като станете член на клуба и заредите Wizz сметка, при търсенето на полети трябва да сте влезли в системата и задължително вдясно да отбележите плащане с Wizz сметка цените автоматично ще се преизчислят и сведат до най-ниските (подобни на тези, които ви цитирах). Иначе ще видите стандартните цени, които са с минимум +56 40 лв/човек.

Дотук всичко това може да ви се струва хамалогия, но бързо се свиква. :) И си заслужава. Достъпността на low-cost авиолиниите ви позволява да обикаляте повече места и да прибавяте нови богатства към личната съкровищница със спомени. Пожелавам ви много приключения през тази година! :)

И накрая, едно малко тийзърче: :))

Screen Shot 2013-01-18 at 10.28.55

40 Responses

 1. MilenG

  Въпреки, че винаги се опитвам да избягвам, когато мога Wizz Air, аз също доста попътувах с тях, просто защото те имат доста директни полети към Европа от летище София. Бил съм свидетел на доста грозни сцени на опашките за влизане в самолета – например младо семейство с две деца трябваше в Барселона да плати 100евро за два куфара, които на отиване са биле ОК, обаче на връщане сигурно са купили нещо и куфарите не се събират в желязната рамка за проверка на багажа.

  Също така, веднъж накараха жена ми да си прибере дамската чанта в ръчния багаж, защото това се брояло за втора чанта.

  Кофти е също така, че пътниците на Wizz Air (защо ли?) често се блъскат и бутат като на опашка за олио.

  Аз винаги си плащам за приорити пасс, и ми е много глупаво да гледам, как сме отделени с желязна верига в рейса.

  Един път пък, стюардесите в самолета толкова се заливаха от смях, че не можаха да си кажат приказката за безопасността, Все едно, че бяха пили смехотворни медикаменти. Дано поне пилотите да не изпадат в такива състояния;)

  Ако ще и с най-раздрънкания самолет на Луфтхазна да пътувам, пак усещането е по-различно – там имам усещането, че са сериозна фирма и се отнасят към мен като към клиент.

  Какво да се прави – България си е лоу-кост държава, и ще трябва да се съобразяваме с лоу-кост авиокомпаниите.

 2. Frank

  Прекрасно статия, Ан! На българите им трябва стимул да пътуват повече. Толкова важно е! И не толкова скъпо!

 3. An

  @Milen G
  Всичко е въпрос на математика. За пример: обожавам Париж, всяка година го посещавам поне един път – ако трябваше да плащам standard-cost за тази си прищявка, щеше да бъде поне 150-200 евро за отиване и връщане, а с Wizz Air плащах по 135-145 лв. Има разлика, нали? И след като има, трябва да се съобразявам с някои ограничения.

  Една близка приятелка за първото си пътуване с Wizz Air преживя наистина кофти случай – самолетът й закъсня с повече от 5 часа, провали й се мечтаното пътуване, а поведението на служителите на Wizz Air било страшно неадекватно. За жалост, случва се. Впрочем, може да се случи с абсолютно всяка авиокомпания – пише го на гърба на всеки билет – всеки полет във всеки момент може да закъснее или дори да отпадне. Правилата са еднакви обаче за всички авиокомпании, независимо low или high-cost: до 5 часа – чакаш, над 5 часа – можеш да чакаш, а можеш и да се откажеш от пътуването, да ти възстановят билета и да се прибереш. Тя, милата, за жалост доста нерви потроши, но бе достатъчно мъдра да не си прави извод от единичен случай.

  Не искам да се изтъквам с броя на пътуванията си с Wizz Air – давам цифрата, за да аргументирам до някаква степен статистическата си обективност, ако изобщо съществува такава. Защото независимо че 50 пъти съм пътувала с тях, на 51-вия път могат да ме разсърдят дотам, че повече да не желая да ги ползвам. Въпрос на лични разбирания и усещания е.

  Та, както казах по-горе, някак не е редно да се възползваш от двойно, понякога тройно и четворно по-ниската цена, и същевременно да роптаеш срещу условията и правилата, които изрично са ти указали. Да имаш очаквания извън написаното и предложеното от отсрещната страна, които не се удовлетворяват, е твой проблем, не на отсрещната страна.

  Дамските чанти, чантите за лаптоп, плика с покупките от Free Shop-а или каквото там допълнително извън ръчния багаж, се води отделен багаж, да. Досадно е да те карат да ги събереш в едно, да. Но си го пише – в информацията на сайта, отнасяща се до багажа.

  „В допълнение, пътниците могат да носят изброените по-долу вещи: горна дреха или одеяло, мобилен телефон, четиво за полета, за деца под двегодишна възраст: храна, сгъваема детска количка или портативно бебешко кошче, чифт патерици за пътници с ограничена подвижност“

  Била съм свидетел и на по-грозни сцени – на летището в Бове накараха един господин да си свали чантичката за кръст и да я сложи към ръчния си багаж. Понеже бях зад него, попитах служителя дали ако някой е с шкембе, ще го накарат да отслабне, преди да се качи на самолета или ще му таксуват допълнително. В такъв случай аз, като по-дребничка, някак не мога ли да получа допълнителна отстъпка? :) В Брюксел пък един се заяде с мен заради 2-та сантиметра по-издутата ми чанта – махнах си портфейла и чантата се побра. В тези два случая служителите наистина прекалиха и си отнесоха чудесния ми сарказъм в запас за подобни моменти, но като ги изключим тях, никога не съм имала други подобни преживявания за всичките тези пътувания досега.

  Отношението и поведението на служителите на дадена компания, независимо дали е авио или не, за жалост зависи понякога от индивидуалните качества на самите служители. В никакъв случай не бих казала, че е тенденция служителите на Wizz Air да се държат зле – това с кикотенето на стюардите ми се случи един-единствен път, и е толкова странно, че го споменаваш, че ще си припомня кой полет и закъде беше – като нищо да сме пътували заедно. :)

  Не знаех и нито веднъж не съм виждала да отделят с верига хората с Priority Pass в автобуса. Винаги съм се чудела защо хората си плащат за това, при положение, че пак пътуват със същия автобус и пристигат по същото време.

  Никога не се бутам и не се редя на опашката за автобуса – стадното поведение и ръганицата я има на всеки полет, във всяка чакалня, не само в low-cost такива. Преди полет от всякакъв вид винаги си седя кротко в чакалнята, чета книжка и изчаквам всички да се качат. И познай – последна за автобуса се оказвам първа на вратата за качване в самолета – каква изненада, а? И дори да се кача последна на самолета, местата няма да се свършат, а за 2 часа полет ми е все тая къде ще седна.

  Не разбрах какво общо има България и лоу-кост авиокомпаниите – те не са измислени в България, има ги по целия свят. И никой никого не „кара“ да се съобразява с тях, още по-малко защото е от (в) България – всеки може да избере да си купи standard или high-cost билет, ако така ще се чувства по-добре и може да си го позволи. В крайна сметка комфортът си има цена и си струва да платиш повече за него, стига да имаш тази възможност.

 4. nousha

  Мисля, че и в Рим кацат на стандартното летище.
  Иначе не можем да пренебрегнем и прекрасния случай с доплащането на една бройка багаж, което някак си бяха пропуснали да споменат, че е само еднопосочно и трябва в пет сутринта, сред мизерията и студа на Бове, да плащаш огромна сума, за да си върнеш сувенирите в България.

 5. An

  Ох, Нуше, знам, че ти си другата, която трудно ще прости на Wizz Air, след като се е сблъскала с проблеми още при първото летене. И се чувствам много гузна за този случай, защото аз резервирах билета ти, а тъкмо тогава Wizz си смениха сайта. Вярно, куц и тотално различен го направиха, но вината пак е моя, че не догледах… На мен трябва да се сърдиш повече… :(

 6. Boyko Blagoev

  Страхотен пост. Обожавам WizzAir, почти само с тях съм летял.

  Хората трябва просто да четат повече :) Условията са написани – да, сложни са, нещата се плащат поотделно, но то затова е толкова евтино. И компанията прави всичко възможно, за да ви дава повече опции да ви е евтино (като това с багажа – те пестят време и разходи, а вие плащате по-малко). Ако не ти изнася, не летиш с тях. Лошо отношение и грешки има навсякъде, не може да слага под общ знаменател всичко.

  През декември 2010 г. се забавих с 3 дни, изгорях с 600 лв, прекарах два дни по летища и влакове, защото имах отменен полет. Но си бях поел риска и WizzAir ми възстановиха парите. Не беше приятно. Но това не значи, че не бих летял пак с тях. Докато бях в Холандия си купувах по 2-3 билета около една дата в случай, че единият изгърми и пак беше в пъти по-евтино. Веднъж летяхме до Гданск 18 приятели ;) На първия билета му беше 10 евро, на последния – 19. Отиване и връщане с раничка.

  Ако четете още повече, ще знаете и че има хиляди варианти за застраховки – компании като esky.bg например предлагат варианти за безплатна промяна на полет и т.н.

  Ама хората искат хем да им е евтино, хем условията да са като в Qatar Airways… Е, не става.

 7. Nousha

  А, не ми беше първият път с Уиз, летяла съм доста до Варна, когато имаха полети дотам, както и до Рим, затова ми се струва, че и там кацат на „официалното“ летище и, честно казано, до Рим ми се струва най-добрият вариант да се лети с тях.
  Това за багажа не мога да го преглътна по друга линия – разбирам, че са евтини и не предлагат лукс и гледат да си избият от всичко, съгласила съм се на това, като съм тръгвала, обаче шмекериите на дребно много ги мразя. Ситни букви, промени в последния момент и така нататък. В горните коментари хората пишат – избрал си лоу кост, примиряваш се с мизерията и не мрънкаш. Ами не е така, избрал си услуга, доставчикът й ясно е посочил условията и ти си се съгласил или не. Като почне да ти хитрее или като ти се правят стюардесите на велики, щото „щом пътуваш с такава компания, значи си втора ръка човек“, тогава смятам, че имам правото да съм недоволна, защото тия неща не са задължителни характеристики на лоу кост компаниите, нито някъде в договора за услуга пише „и ще се държим гадно, щото толкова плащате“.
  Веднъж летя за Варна и сядам на едно от двете последни останали места, обаче на седалката колан няма – просто няма. Аз много съм летяла със самолети и все пак мога да си намеря поне колана, ако го има. Викам стюарда и обяснявам, че няма колан, той само дето не ми се изсмя в лицето. Стиснах зъби, викам – ми покажете ми го тогава, като аз съм проста. Понечи той да го намери, па се опули. Викам – аа, и ко прайм ся? Да се преместя. Хубаво, но насмешката в началото и неподготвения самолет са два много големи минуса. Имам приятелка, навремето беше стюардеса в кувейтските авиолинии, за какви ужасни пасажери ми е разправяла, пакистанци и прочее, обаче не ти е позволено да изразяваш мнението си. Този човечец обаче беше решил, че може – щото летя с Уиз? Ми то тогава до Варна дори нямаше на Бългерия Ер, какво да направя? Ей това ме дразни при тях, че дори и не можеш да се възмутиш или оплачеш, накривил си някому шапката… :)
  Анчо, ще пускаш ли рецептите от последната среща на Виетнамската кухня, морските неща? Моля, моля, моля :)

 8. An

  Тук никой не казва, че като се държат зле с теб, трябва да си траеш, защото летиш лоу-кост. Права си, че лошото отношение не го пише в условията, така че когато получиш такова, отвръщаш със същото, подаваш оплакване, поставяш на място или забиваш кроше – каквото както според случая.

  Но да се каже, че е традиционно служителите на Wizz да се държат зле, защото според тях пътуващите са лоу-кост хора – ами не мога да се съглася. В повечето случаи са студено-вежливи. Срещала съм и много любезни, и приятелски настроени, и кисели като зелки, втасали на слънце.

  Случвало ми се е и при Аерофлот, Lufthansa, Bulgaria Air, Air France да срещна пренебрежително или грубо отношение – и на земята при чек-ин гишето, и от стюардите, а тези авиокомпании не се водят лоу-кост.

  Една стюардеса на Lufthansa нарочно ми говореше на немски, и вече при четвъртото напомняне, че предпочитам да ми говори на английски, промърмори нещо на немски под носа и се фръцна. Подадох оплакване към общия мейл на сайта на компанията, не получих никакъв отговор.

  Въпрос на хора, настроения, индивидуалности, късмет. Може би понякога лоу-кост усещанията са повече в главите на хората…

  Що се отнася до първия случай с закупуването на допълнителния багаж в Париж – в случая Wizz са виновни частично, защото тъкмо тогава си смениха визията на сайта. Това не е вследствие нашата резервация, нито има нещо общо с шмекерии или крънкания впоследствие. Просто в предишната версия можеше да си купиш допълнителен багаж самото за двете посоки, а не отделно за всяка посока, а в новата версия вече трябваше да избираш едно по едно. Вярно, куцо го направиха (сайтът се разви и пооправи – вече е по-разбираем) и тогава хич не беше ясно кое какво, но в крайна сметка грешката си беше повече моя. За което още съм ти задължена и ще се реванширам. :)

  А рецептите ще ги пусна тея дни, обещавам! ;) И един хинт – на следващата виетнамска среща ще има десерт! ;)

 9. madwizard

  Тел: 491 704 8.
  Има и още един – 937 38 26,

  Това е инфо, което няма да намерите на сайта….. но ще ви спести 96 ст на минута …с доста минути музика.

  (иначе казано, съпорт телефони без увеличение на цената)

 10. yovko

  На всяка компания се случва да се издъни. И на стандартните също… Летях доста преди няколко години. Ето няколко случки накратко:

  Alitalia: Полет от София до Милано – спечелиха ми приза за най-ужасно обслужване ever – изключително груб и враждебно-настроен екипаж, закъсняваха, крещяха на пътниците, оставиха необезопасен багаж на пътеката, кафето беше отвратително (това евтиното по автогарите е по-добро).

  CSA (които иначе са ми любими): Полет от Прага до Любляна (със стар витлов самолет, който скърцаше като селски автобус) – вратата на пилотската кабина не се затваряше и при всеки наклон на самолета се отваряше, скърцаше и се удряше обратно. Мечтата на всеки атентатор – да се стигне до пилота нямаше никакъв проблем.

  За LOT има дори приказка – fly by LOT, but not a lot – иначе аз само веднъж съм летял с тях и нямам лош опит.

  Любимата на много хора Lufthansa е единствената компания дотук, която ми е губила багаж (в това отношение съм късметлия) – само два пъти са ми губили багажа, но и двата пъти беше Lufthansa. За дълги полети (междуконтинентални) често самолетите им са конфигурирани с повече седалки, с малки разстояния между редовете, за да поберат повече маймунки, но с цената на сериозно неудобство за пътуващите. Често съм попадал на троснато отношение от стюардесите. Като цяло се стремя да ги избягвам.

  Та, нищо лошо не виждам в практиките на Wizz. Дори за мен са нещо средно между low cost и стандартен оператор. Цената определя услугата – всеки сам си определя дали и защо да предпочете едно или друго.

 11. Bluesbrother

  Здравей Ани, Wizz са наистона добри като качество на предлаганите услуги и доста често летя с тях, но това със сметката не го знаех. Проверих да видя по кои сметки трябва да внеса сумата, но не ги виждам публикувани на сайта им – дали са само връзка към телефонният им център. Къде мога да намеря сметката?

 12. An

  @Bluesbrother – отговорила съм на този въпрос в текста, специално написах NB! за целта! ;)

 13. Bluesbrother

  Благодаря ти много за бърдият отговор!, не бях видял линка, :)

 14. Bluesbrother

  И на теб! И продължавай в същият дух! Очарован съм от блога ти и теб!Успех!

 15. Марина

  Знае ли някой защо няма полети от и за Венеция след 1 април?
  Няма никаква информация на сайта.

 16. An

  @Марина
  Вярно, нямам идея защо. Когато писах тази статия, имаше дати за всички дестинации до 30 октомври. Вероятно бъг в системата. Провери след няколко дни и би трябвало да са го оправили дотогава.

 17. An

  @Марина
  Според коментар под препубликуваната ми статия в Пътепис, от 27 март Wizz Air спират полетите си към Тревизо-Венеция. :( Добре, че по чиста случайност успях да купя билети за края на този месец…

 18. Марина

  Ооо, колко жалко! Това сигурна информация ли е? Защото преди няколко дена от офиса им на летището казали, че още не са качени полетите.

  • An

   Ами истината е, че се разрових в сайта им и не намерих потвърждение на тази информация (няма нищо в Новини в сайта им), но така пише в коментара в Пътепис… Засега можем само да чакаме, за да разберем.

 19. Марина

  Имам потвърждение вече от офиса-официално дестинацията Венеция е закрита от 01 април 2013г.

 20. lov3rka

  Искам да питам по един проблем. Преди около 3 седмици си платих за полет с Уиз от Букурещ до Неапол за 30.05. И днес влизам в сайта им и гледам полета за 30.05 го няма …. и на резервацията ми пише 28.05. и то без да получа майл по пощата. Това случвали се често и каква подяволите може да е причината да махнат полета … супер е тъпо въпреки че са само 2 дена :( каква ми е гаранцията че до края на май месец няма да сменят още 5 пъти датата :(

  • An

   По принцип е абсолютно недопустимо да не Ви уведомят при промяна на часа, датата или който и да е друг параметър на полета. Стандартно изпращат уведомление на имейла от профила Ви в тяхната система, който също така Ви задължава да потвърдите, следвайки линк от писмото и питайки Ви два пъти дали сте сигурни, че се съгласявате с промените. Аз получих такова писмо онзи ден, свързано с промяна на летището от Форли на Болоня. Проверете още веднъж кой имейл адрес сте оставили в профила си в Wizz Air, вижте и случайно да не би писмото да е попаднало в Спам папката. Ако не сте получили нищо, сте в правото да се оплачете и да изискате писмено доказателство, че сте се съгласили на промяната – те няма как да имат такова от Вас, щом не сте получили уведомление и не сте проследявали никакви линкове. По-горе в коментарите някой беше дал неимпулсен телефон, звъннете и им се скарайте. Какво като са само 2 дни – ами ако имахте платен хотел или отивахте на концерт или сватба? Нямат право да Ви променят дори часа на полет без да Ви уведомят и без Вашето изрично съгласие.

   • lov3rka

    Благодаря, така и направих звъннах им и промениха датата за 1.06 безплатно :)

 21. An

  От 12 април 2013 г. Wizz Air премахнаха таксите за резервация, така че се обезсмисля зареждането на Wizz сметка и това е една прекрасна новина! :)

 22. Десислава

  Здравейте ! Може ли да задам въпрос, понеже виждам, че сте доста опитни с летенето, аа на мен ми е за първи път. Пътувам на 17.12 към Париж с Wizz двупосочен билет. Да речем че багажа ми представлява дамската ми чанта и 15 кг куфар… ще трябва ли да заплащам допълнително за багажа ? И другият ми въпрос е относно уеб чекирането – до колко дни преди полета трябва да се направи ?

 23. Ан Фам

  Здравейте, Десислава! Салонният багаж (т.е. ръчният) е: малък (до 42 х 32 х 25 см, безплатен) и голям (до 56 x 45 x 25 см, със заплащане), но закупуването на голям не значи, че имате право на два ръчни багажа, а трябва да изберете едната от двете опции. При купуване на чекиран багаж (149,9 х 119,4 х 171,5 см, 32 кг, със заплащане), ръчният багаж си е отделен. Цените зависят от дестинацията и периода на пътуване. Влезте си в профила и резервацията, ще имате опция да добавите услуги и там ще ви е изписана цената за всяка опция. Онлайн чек-ин може да направите от 30 дни до 3 часа преди заминаване.

  Общо взето цялата информация я имате добре обяснена на страницата на компанията:
  – багаж: https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/baggage
  – онлайн чек-ин: https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/web_check-in
  – ръководство за онлайн чек-ин: https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/guide_online_checkin

 24. Ан Фам

  И още нещо: при купуването на допълнителен багаж проверете внимателно дали изрично сте купили и за двете посоки, че при предишния интерфейс на страницата беше малко объркано, май при новия оправиха проблема, но е хубаво да се чете.

 25. Gergana

  Привет! Наистина има безобразно съблазнителни оферти, включително и комбинирани с хотел в съответния град. Не съм ползвала тази компания досега и се опитвам да разбера повече за летищните такси. При тези цени надали са включени в билета, откъде да разбера повече за тях? Конкретно за Будапеща се интересувам.

  • An Pham

   Здравейте, Гергана! Когато тръгнете да търсите билети, след избор на датата отдясно ще Ви излезе крайната сума с включени всички такси (има и детайли точно кое колко струва). Допълнително се плаща само за багаж и евентуално някакви екстри.

 26. Атанас

  А някой да ми каже неимпулсен работещ телефон на Wizz air

 27. Атанас

  Два поредни дена звъня на този телефон и слушам песнички само ,както и на импулсния на wizz air с разликата ,че там ме таксуват мъжката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.