Мене комарите много ме обичат.

posted in: гневно | 13

Обожават всяка част от тялото ми, най-вече лицето, врата, ръцете и всяка незавита част, до която могат да се докопат. Ако съм в зала с 200 души и има един комар, той специално мен ще ме намери, за да се наяде до пръсване. А най умират тея гадинки да ми редят любовни стихове в ухото, тъкмо когато лекичко съм се унесла в сън… „Умират“ ли казах? О, да, съвсем буквално…

Напоследък спя с това нещо до себе си. Абе какво „до“, направо си заспивам, държейки го на гърдите, както самурай верния си меч или по-скоро дзздай. Защо дзздай – ще разберете след малко. Станала съм много добра в трепане на комари в тъмното и във въздуха. Това чудо на виетнамската техника работи на батерия и е най-чистият, лесен и, трябва да призная, особено жесток уред за убиване на всякакви насекоми. В момента, в който го допра до летящата напаст, светва синя искра, чува се едно звучно „дзззз“ и се разнася чудна миризма на пърлено.

Има си и фенерче, за да откриеш бързо врага и да го елиминираш.

photo-5

Гениално е, нали? И ми е подарък от баба. Благодаря ти, мила бабо!

Не успях да прикрия саркастичното си задоволство от тези убийства, а? Добре де, разберете ме и мен – снощи утрепах 7 комара, които преди това вече ме бяха нахапали на поне 20 места. Въпреки че паралелно цяла вечер работи лампата-инквизитор, която май се справя само с нощните пеперуди, щото комарите някак успяват да я заобиколят, както и да останат резистентни на машинката с таблетки Raid. Не помага и да се намажа с препарати преди лягане, нито да пия повече витамин В, за да ги отблъсна.

Не знам какво им е толкова вкусна и неустоима тая моя виетнамска кръвчица, но взе да ми писва. Имате ли някакво решение за мен? Споделете, моля.

13 Responses

 1. nixonixo

  В хола ползваме една от онези джаджи, дето е като свещник за чаени свещи, ама над пламъка има купичка, в която се слага вода и няколко капки етерично масло, за усмърдяване на къщата. :) Капваме малко лавандула и досега от 2-3 опита не сме видели да влизат комари; наскоро Ани препоръча масло от цитронела, но не сме го тествали още; според момичето в „Дар за горене“ босилековото също гонело комари, но не ухаело така добре.

 2. nixonixo

  P.S. Колкото и ефективни да са такива предпазни мерки, нищо не може да се сравни с удоволствието лично да си отмъстиш на гадинката – било то с чехъл, вестник, блуза, голи ръце или дзздайска палка. :)

 3. Николай Цветков

  Ако се разровиш, дали няма да откриеш в корените си далечна връзка с Маркиз Дьо Сад? >:)

 4. Светла (една от всичките)

  Гъста мрежа на прозорците е повече от достатъчно.
  Сигурно си много топла, затова ти налитат. Не се шегувам, комарките винаги се ориентират, освен по аромата, сащо и по температурата – и отиват да смучат от по-топлото (тяло, място по тялото и т.н.) Нали знаеш, че хапят само женските и само ако са заплодени?
  И мен много ме хапят комарките, една да има в Софийска област, ще ме издири, за да ме нажили по очите. Моята нормална телесна температура е 37,1. А очите ми са още по-топли, защото са вечно преуморени. Интересно, ако се съберем двете на едно място, коя ли от нас ще нападнат първо?
  Но за мрежата на прозорците съм убедена, че е и най-ефикасното, и най-безвредното за човека средство против комари (е, и други летящи напасти).

 5. Svetlina

  Ето едно практично решение – обличаш си мъжа в жълто (по идея на Светла може и да го загрееш) и си гледаш кефа.

  Мен ей така, заради тоз пуст любим цвят, ме гонят всичките буболечки на света. Откак съм тука Лиор няма нито едно ухапване. А аз май перманентно си ходя с дънки. Според мен не е честно само ти да имаш такава баба!

 6. Michel

  Добре де, мрежа за комари, от тези евтините – направо се залепя на прозореца с двойнолепящо тиксо, струва под 20 кинта – избираш си един прозорец (или два), режеш, залепяш – спиш спокойно!

  Много по-ефективно от ръчното гонене на комари и други техники (повечето от които „работят“ много след като са те наяли яко и полза няма, освен за идеята ти за отмъщение…) Ама и да си Макс Пейн, размахващ дззздайски меч в тъмното, яхнал вълната на отмъщението … полза никаква, ако си вече нахапан.. Тъй че – мрежа! (А да не говорим и че може да се постави за 45 лв на прозорец, ако не и по-малко, мрежа с рамка, която лесно се отваря и затваря, а зимата се сваля).

  Хау!

 7. Ясмина

  Цецо има същия проблем, но вкъщи не го ядат, защото включваме в контакт във всяка стая по едно от ония, дето са като ароматизатори – изпарители са на някаква течност, която явно им убива апетита ли.. незнам, но не хапят, а спим на широко отворени прозорци :)

 8. Светла (една от всичките)

  Абе, може да е и старческа параноя, не знам, ама не ми се види оферта постоянно да дишам репелент (това изпаряват маймунките в контакта), знам ли ги тези картончета и разтвори освен репелента какво съдържат и с какви други високи химии ги украсяват производителите. Във всеки случай, аз не бих държала детето си за дълго в контакт с тези вещества, които изобщо не са безопасни.
  [Репелент е такова органично ароматно вещество, което отпъжда насекомите и други членестоноги. Като репеленти действат най-различни природни и синтетични съединения.]
  И себе си също бих пощадила от постоянното им въздействие. А особено неприемлива за мен е миризмата, защото много слабото ми зрение се компенсира от извънредно силно обоняние и тези уж приятно ароматизирани нещица (тук освен противокомарните смески веднага да сложа и всевъзможни парфюми, сапуни, дезодоранти и дори препаратите за миене на съдове) направо ме подлудяват.
  Затова – мрежа на прозореца. Дори старо дантелено перде върши работа, ако не е много едра дантелата.

 9. име

  синя лампа, на ток.
  всичките москитос измират (във варна)

 10. An

  Туй вече го практикуваме – трепе само нощните пеперуди. И даже по-скоро привлича гадинките, щото свети…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.