Концертът на Тина Търнър във Виена

posted in: мелодично | 5

Наистина не мисля, че думите ще ми стигнат.

Огромната препълнена зала, ярко червените завеси, покриващи цялата сцена. Каките танцьорки, еххх, какви крака!… :) Страхотният бенд и двете черни беквокалистки.

И баба Тина! Баба ли??? Трябва да има някаква измама, не може да е на 70 години! А може да е машина, облечена в човешка кожа. Каква ли дрога взима? Такава енергия струеше… не, пращеше… не, ИЗРИГВАШЕ от нея, че се изморяваш, само докато я гледаш. А гласът!!! Баба ли? Велика!!!

След антракта Тина и музикантите, седнали на високи столове, откриха втората част от концерта с акустични кавъри на няколко песни, сред които Help! на Бийтълс ме разрева.

Когато излезе на бис след двучасовия концерт, си рекох: „Ей сега вече ще вземе да се кротне малко!“ Какво ти! Умора ли? Нахлу обратно на сцената, облечена в широка бяла риза и впит черен клин, качи се на един кран (!), който я изкара насред залата над главите на публиката… Мята се няколко пъти на парапета, вися от него, после тича и танцува с тези високи тънки токчета по цялата дължина на крана…, а аз се хванах за главата само като си представих себе си как бих паднала 6 пъти от тази височина…

Накрая Тина представи всеки от екипа си поименно, включително и тези, които не бяха на сцената – режисьора, сценографа и т.н., поклони се на публиката и прошепна Be Tender With Me за лека нощ.

5 Responses

  1. Dims

    Сигурно в някоя паралелна вселена Тина Търнър и Мик Джагър са идеална двойка :)))

    Успях да усетя концерта, мерси :-*

  2. An

    Благодаря на всички и не че искам да ви дразня и да ми завиждате повече, но наистина думите ми успяват да загатнат едва 1/1000 от усещането на този концерт. То как да се опише една магия?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.