I hate August!

posted in: гневно, извървяно | 11

Точно такава тениска трябва да си направя!

Август за мен започна с насилствена едноседмична почивка в Анталия. Насилствена, защото принципно мразя да почивам през август – тогава цените и температурите са най-високи, а обслужването съответно най-зле. Насилствена и защото „7 дни никакво мърдане от шезлонга в Анталия“ не е мечтата ми за идеална почивка. Но пред алтернативата да не почивам въобще все пак избрах варианта поне да се наспя като хората.

Да, ама не.

Започвам с поуката – никога, ама никога не ходете в хотел Sunland Resort & Spa в Кемер, освен ако не искате да прекарате най-кошмарните 7 дни в живота си! Хотелът е нов, на звезди, вид и сайт ти се струва добре, но още при първата среща с някой от персонала осъзнаваш колко много ще съжаляваш. Никой не говори английски, а само руски, защото хотелът е натъпкан догоре с най-изпадналите руснаци, молдовци, украинци и всякакви ххх-станци от бившия съюз, които не приемат за унизително ръгането на опашката за парченце месо от скарата; отказа на турчина да ти сложи повече в чинията; липсата на достатъчно места за сядане в ресторанта; дъвката, залепена от вътрешната страна на пластмасовата ти чаша с бира, а и принципно мръсните прибори и чинии; използваните презервативи между шезлонгите в пясъка; поръчването на Baileys и получаването на някакъв съмнителен турски аналог, въпреки че ти се полага вносен алкохол в иначе известния с щедростта си турски all inclusive… Има още толкова много други гадости, че не искам да се сещам и да се ядосвам отново. Опитът ни още на втория ден да сменим хотела се оказа неуспешен заради натоварения сезон. Как да е, някак си изтикахме остатъка от времето и се върнахме вкъщи с облекчение.

След „почивката“ скочих директно във врящия казан с лайна. Без извинение. Толкова много работа и проблеми, сякаш беше ноември. Всички изтрещяха. Не само в България – и в Европа, по света, повсеместно и едновременно. От 4 доставки за седмицата, при едната не натоварили цялата стока, при втората натоварили, но не тръгнали от склада на спедитора 5 дни, третата тръгнала, но някъде се изгубила безследно (!? как се губят 3 палета със стока, по дяволите?), а четвъртата закъснява вече втора седмица. Всички тези грешки не подлежат на никаква логика и обяснение.

И за капак възловите улици в София са затворени за ремонт, давайки ти невероятната възможност да поразмишляваш върху живота, докато седиш в задръстванията и дишаш асфалтови изпарения, отровни газове и собствената си пот.

Твърде многото слънце и жега се отразяват зле на хората. Неслучайно колкото по на юг слизаш, толкова хората са по-мързеливи. Моля се за един як дъжд и мрачно небе, за да могат мислите на хората да се върнат към реалността, вместо да се реят там на плажа, с биричката и следобедната дрямка. Всички мечтаят за предстоящата отпуска или гледат тъжно-носталгично към отминалата. Във всеки случай през целия август никой не е адекватен.

Август трябва да бъде официално забранен и изтрит от календара!

11 Responses

 1. Elena

  E ne sam saglasna!Avgust i e hubav mesec,jalko za razo4arovanieto ot otpuskata,no,slu4va se!Drugoto lqto shte e po-dobre:)!

 2. Dims

  Малко остана :) Още една седмица и идва септември, когато хората ще се завърнат от ваканциите си и с ентусиазъм ще се захванат на работа ;)))

 3. таня

  Напълно съм съгласна. Август е кошмарен месец. Лошото е, че септември според мен е още по- гаден, защото хората тъкмо са се върнали от почивките си, но все още не са се „настроили“ за работа и обикновено всичко върви на горе с краката:))

 4. Orlio

  Уоу добре,че не съм се юрнал към Турция.След доста дълго обмисля,обсъждане,колебаене и т.н. все важни глаголи за взимане на решение отидохме в Гърция,и като се замисля,че ако имахме със скъпата задгранични паспорти щяхме да отпрашим именно там тръпки ме побиват!
  В Гърция поне всичко си беше тип-топ,е верно не бяхме на all inclusive,а само на BB ,но на мен така ми се струва по-добре.Изкарахме си доста весело и приятно,а и парите които спестихме от AI в Турция ни стигнаха перфектно в Гърция :)
  Колкото до август месец,никога ама никога не излизам почивка тогава.Гледам отпуските ми винаги да са или средата ,или началото на юли.
  Другото което е,че поради модата,да се излиза почивка август месец,работният ритъм може да стане мисия невъзможна :(

 5. wikty

  Изумена съм.
  до момента съм опаковала само прекрасни впечатления от турските курорти….
  хм, октомври заключват морето и трябва да мръдна натам. пък и принципно имам вече резервация от 27 ми септември за Анталия, в друг хотел, разбира се, което не е гаранция, че няма да преживея подобни ужасности :)
  ….
  иначе поздрави от северно море, край което в хладните, сивомръчкави и дъждовни Лондон и Холандия моите августовски щрихи бяха много жегави:)

  от вчера съм вегетарианка и много тревоопасна!:))))
  до скоро
  [img]http://forums.katehizis.com/uploads/av-214.jpg[/img] ;)))

 6. Sofi

  Като толкова имаш против най-изпадналите руснаци, молдовци и ххх-станци, които ходят да разпускат на моренце в Турция, „които не приемат за унизително ръгането на опашката за парченце месо от скарата“ (за което, несъмнено са заплатили, имайки предвид all inclusive-a), какво ще кажеш за ордите виетнамци, корейци и други ххх-ци, които заселват квартала, в който съм изкарала невинните си детски години (!!), които не намират за унизително да продават джапанки със съмнителен произход на Илиенци?

 7. An

  Не, не намирам това за унизително. Няма срамна работа. Както няма джапанки със съмнителен произход – те не са храна, че да им трябва ясен произход. И впрочем, няма и корейци – има виетнамци, китайци, араби, турци и българи. И не само на Илиенци, и на Женския пазар, по-рано на Битака, и по пазарите в Димитровград, Благоевград, във всички градове на България.

  Акцентът беше върху разминаването между солидните пари, които си дал и ниското качество на обслужване и хигиена, което си получил, и унижението, което си понесъл. А ти реши, че трябва да си изповърнеш расистката жлъч тук…

 8. Sofi

  Искам да отбележа, че акцентът в никакъв случай не ми се стори в разминаването, което си упоменала по-горе. Ако това беше така, оплакванията ти нямаше да започнат с това, че никой не говори английски. Нямаше и, на второ място, с някакво неразбираемо за мен пренебрежение, да бъдат изброявани останалите интернационални гости на хотела, които впрочем нищо чудно също да са останали недоволни от обсулжването.
  „най-изпадналите руснаци, молдовци, украинци и всякакви ххх-станци от бившия съюз“ не ти ли звучи малко (колкото и да е неуместно, защото ангелът небесен, в твое лице не би могъл да е расист), расистко?
  А ти реди ли се за месце?

 9. An

  Само първия път. През цялото останало време ядохме навън. Не ни се беше случвало точно в Турция.

  И не, не изглеждаха недоволни от обслужването. Говорих с двама-трима – бяха страшно щастливи за добрата сделка, която са сключили. Явно имат добри пакети от техните туроператори.

  Описах ги молдовци, украици и т.н., защото БЯХА ТАКИВА. Ако бяха китайци, монголци и виетнамци, щях да ги нарека изпаднали китайци, монголци и виетнамци. Или англичани, ирландци и шотландци, все ми е тая. Навсякъде има изпаднали. Да съм споменала някъде, че всички са такива?

  И да, за мен е недопустимо в туристически хотел, където и да било по света, да няма и един човек от обслужващия персонал, ЕДИН, който да говори английски. Колкото да се разберете, а не да разисквате Шекспир.

  Аз спестих доста неща – като факта, че автобусът от летището ни изплю в 9 без 10 вечерта пред хотела и от рецепцията ни казаха, че по-добре да влезем директно с дехите от пътуването в ресторанта да вечеряме, защото той работи до 9. И действително в половината ресторант хората още се хранеха, докато сервитьорите миеха пода под краката им, обръщаха столовете до тях и бавно гасяха светлините.

  Или след разговора с туристическия ни агент да се оплачем и да поискаме смяна на хотела, което естествено нямаше как да се случи в най-високия сезон на годината, тоя от рецепцията каза: „10 евро или 10 долара.“ Не правеше разлика. И като поискахме разписка, се нацупи и измърмори нещо пожелателно на турски. Така и не видяхме разписка.

  Или по същия начин ни поискаха 10 евро или 10 долара за 15 минути интернет достъп, при положение че по брошурите пише, че е безплатен.

  И още десетки неща, които скапаха настроението на четирима души, които са дошли да си прекарат кротка почивка на море, и които са пътували достатъчно по света, че да знаят, че това НЕ Е НОРМАЛНО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.