За Whitesnake, Def Leppard и един петъчен кошмар

posted in: гневно, мелодично | 2

Миналият петък наистина беше ужасен! Работната истерия беше в троен размер спрямо стандартните работни истерии в последния ден на седмицата, а за капак старата ми кола, която тъкмо дадох на приятел за уикенда, спряла в средата на оживена улица и повече отказала да запали. Намерихме бекъп вариант, но не липсваше екшън.

(Впрочем да, имам си нова кола – казва се Беатриче, на галено Бети; лека и безаварийна, благодаря, благодаря)

Друга пък кола летеше по трамвайната линия с поне 90 км/ч право към вратата ми, докато правех съвсем спокоен обратен завой в задръстването. Успя да спре на 20 см от мен, докато стисках лицето си в шепа, очаквайки фаталния удар. Сега можех да лежа в кома, вместо да ви пиша.

Прибрах се разтреперана до вкъщи да се подготвя за концерта на Уайтснейк и Деф Лепард, с надеждата, че кошмарът е приключил и ми предстоят само хубави емоции.

Но не. Подробности и снимки от концерта ще видите при Ангелинка, но вкратце: пълен провал! Концертът започна в 11, вместо в 8, а през това време поне 15 хиляди изнервени фенове се напиваха убедително на километричните опашки за бира и хот-дог.

Тъкмо зазвучаха първите песни на Уайтснейк и се изсипа пороят, за който дни предварително всички знаехме, но не и самите организатори. На концерта на Джордж Майкъл поне имаше застлани плоскости, та да не газиш в кал. Звукът беше ужасен, защото за саундчек нямаше време; имаше песни, които познах едва към средата им; Ковърдейл се пестеше през повечето време, давайки шанс за изява на китаристчетата-беквокали и най-вече на публиката – единствено на Still of the Night го чух наистина да пее.

Респект и към двете групи, че се държаха професионално и изнесоха концерт въпреки якия дъжд, който хубавичко ги изпра на хлъзгавата, гола от всички страни, сцена и най-вече на Деф Лепард, че въобще са излезли пред шепата хора, които не се евакуираха след Уайтснейк (ние също си бихме шута). Но с това, за съжаление, се изчерпва хубавото от този концерт.

На връщане в бруталното задръстване от хора и коли, за малко да сгазим двама пешеходци. Оная нощ сънувах катастрофи с майки с колички и малки дечица, гонещи топката. Още не мога да простя на Л. за това.

2 Responses

 1. Dims

  Хм, Анчо, определено трябва да пием бира в най-скоро време :) Каква ти е новата кола? :)

 2. wikty

  Беатриче. * Дим

  и три бири за *гласните* в името й . от мен:-)))
  в наличност и –
  разтворено р а з м а х а н и ръце. да обяснат как останалите не стигат… :)))

  страхотна кола….

  *при Анхелка – > текущи проблеми с транслирането…
  в скоро време блогът ще засвети. като коледна украса.
  с мигачи на топките. (фъстъчките, де. за украса)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.