Love is all you need

posted in: мелодично | 4

Beatles1Хубава, някак мила идея. Учудващо пълна зала, приятен декор, видеоекрани с тук-таме интересни колажи. Симфоничен оркестър с диригент Вили Казасян. Силно въодушевен (радио)водещ Гошо Кушвалиев крещеше по микрофона между песните от вградената високо в стената стаичка. Прекален, но не неискрен ентусиазъм – тоз момък знае и казва много за музиката. А и негов е един от най-добрите текстове на песни.

Родни звИзди объркаха половината текстове. Интересно какво ли би се случило, ако им дадеш да изпеят Grendel например, дето няма едно повтарящо се изречение?

Любо от Те не можа да вземе на няколко пъти ниските тонове, Мария Илиева леко прекали със соул извивките, но направи прочувствено и убедително изпълнение на Oh! Darling (имаше убедително деколте момичето. ;)) Поредната световнонеизвестна бойс-група от 4 лигави келешчета изкараха Yesterday в стил Boyz II Men. Имаха силна агитка от фенки на средна възраст около 14 год. Вокална група Трик с изключително… хъм.. колоритния Етиен Леви (не ви ли прилича на Астерикс?) бяха беквокалисти! (О, боже!) Странна кака с пищни форми в каубойски дрехи изпя оперно (!!!) Jealous Guy, която впрочем е солова на Джон Ленън, но кой ти следи. Тошко Колев беше забавен с Ticket to Ride. Групичка от сладки малчуганчета помага при All You Need Is Love и Ob-la-di, Ob-la-da. Наско от БТР изпя микс от рокендрол хитчета. На Хилда Казасян не може да й се отрече професионализма (в крайна сметка не е дъщеря на случаен човек), но всичко обръща на джаз. В което всъщност няма лошо. Стандартните вечни и златни хитове Hey Jude, Let It Be, And I Love Her, Michelle, които не са най-хубавите песни на Бийтълс, но няма как без тях. В общи линии – никаква изненада… освен една! Една, заради която си струваше всичко. Кирил Маричков излезе с малка кухарка и изпя In My Life.

Няма да се впускам в изброяване кои песни ми се искаше да чуя – в крайна сметка репертоарът логично трябваше да се състои от хитове. А от Бийтълс хитове да искаш! Можеш да запълниш програма за 4 концерта! Но все пак очаквах да чуя поне Strawberry Fields Forever, но нищо – хубаво си я ревах на излизане! :)

4 Responses

  1. nousha

    Значи добре, че не дойдох – за което е виновен само автобусът, който също не дойде след повече от половин час чакане. Понеже вече съм и аз "лонли пийпъл", ще се почувствам поздравена и ще отвърна с нещо безумно любимо, което в един Бийтълс форум блестящо защитих срещу Ягодовите полета (какво да направя, когато някой беше решил да ги сравнява ;) специално за Ан: http://youtube.com/watch?v=

  2. Dims

    А на мен ми хареса! :) И едно чудесно Бийтълс настроение ме е полазило… :)

  3. ecloga

    То беше ясно, че няма да си струва, ама избщо, а Мария Илиева няма какво да покаже под деколтето си, над него – също. Тази гилдия е нужно да се бойкотира, защото ни тормозят от години и аз не бих им дал нито лев.