Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Не съм и подозирала, че има филм със същото заглавие като любимия ми албум на Бийтълс. Яко музикално филмче в духа на Коса, само че създаден 1 година по-рано. С участието на огромните Bee Gees и общо взето незаслужаващите споменаване Aerosmith, Earth, Wind & Fire, Alice Cooper.

Но Робин Гиб да ти изпее Oh! Darling, а Бари – A Day In The Life – за това дори не съм си мечтала. Sandy Farina, която играе Strawberry Fields (така се казва героинята във филма :)) изпява Here Comes The Sun и самата Strawberry Fields Forever великолепно. Филмът естествено завършва с едноименната песен Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, изпята от хор знаменити люде като Тина Търнър, Джордж Бенсън, Робърт Палмър. Ето и дългия списък от имена на участниците. В надписите след филма мернах и Джак Брус, но нито го видях сред тълпата, нито го виждам сега в списъка, което е странно.

Изобщо – ако сте фенове на Бийтълс и рокендрола, непременно намерете филма. Учудвам се, че не е станал по-популярен, а определено заслужава внимание.

И докато сме още на бийтълс-вълна – преди седмици на гости у Пепо гледахме Концерта за Джордж и се изненадах, че актуалният ми топ 5 на любими песни на Бийтълс съдържа 3 песни на Джордж и по 1 на Пол и Джон. А винаги съм се мислела за фен на Джон Ленън. :)