Концерти

posted in: мелодично | 0

И това лято ще бъде музикално.

Концертът на Apocalyptica мина апокалиптично. Здрав метъл на 4 бр. виолончело плюс барабани – допадна ми, макар да не съм фен на този стил. Жалко, че тези момчета започнаха кариерата си като кавърираща група на Metallica и едва ли скоро ще излязат от тоя образ.

Sting ще пее в Несебър идния понеделник. Организатори са Pick & More, които нямат сайт или поне не е google-friendly.

Следва дълго бленуваната дата 21 юни, когато Depeche Mode ще резнат главите на 35 000 души на стадион Локомотив в София. Сетлистът от последния им концерт на Rock Im Park на 02 юни е повече от задоволителен. Включили са It Doesn’t Matter Two, на която аз обещавам да се скъсам от рев. Пуснаха нова партида билети от 38,50 лв за терена, така че който не е успял да се снабди, да тичка бързо към ЦЦС-то срещу Хемус. Ако все още има колебаещи се – повярвайте ми, това ще е най-грандиозният концерт, който България някога е виждала, а и скоро едва ли ще види. Освен ако не дойдат U2.

Scorpions ще свирят 2 дена по-късно в Стара Загора. Никога не съм ги харесвала, но пък правят добри концерти и бих отишла да ги гледам, ако това кръстосване из България не беше толкова изморително.

За концерта на Gary Moore още не е съвсем ясно къде, кога и с кого. Толкова промени направиха Universum Entertainment, че вече съвсем се обърках. А и не само аз. Имаше слухове за съвместен гиг с Dio, които бързо се разсеяха. Жалко, защото само заради Dio бих пропътувала тези километри до Варна – Рони Джеймз е нечовек, нищо че музиката му идва твърде епична за вкуса ми. А Gary Moore ако не дойде до София, много му здраве!

На 25 юли пък Whitesnake ще се изяват в Каварна. Имайки предвид, че организаторите са същите, нищо чудно информацията да е предпоследна. Но този концерт със сигурност няма да се пропусне.

Следва Monsters of Rock, който не ми е интересен.