Вечер на виетнамския фолклор

Състоя се снощи и беше интересно.

1.25

15.5

11.6

Малката зала 11 на НДК беше почти запълнена, основно от живущи в България виетнамски люде. Естествено – организацията беше слаба, бюджетът – малък, а рекламата – нулева. Мислех да блогна анонс преди седмици, та на някой от вас можеше да му стане любопитно и да дойде… Но си остана само намерение. Напоследък имам все по-малко време за блога. Ето този пост го пиша вече 5-ти час, на пресекулки, между няколко срещи, оферти и телефонни разговори, и пак не се знае дали днес ще го довърша…

2.23

14.5

6.12

Програмата беше кратка, около час и нещо, но добре обхвана богатата палитра от специфичните мелодии, танци и дрехи на различните народности, които живеят на виетнамска земя. Тези носии долу вероятно са от съседска на Тайланд местност.

3.18

5.15

4.16

Този младеж се появи на сцената със стойка от бамбукови пръчки, сложи я до себе си и започна като фокусник да откачва от нея различни свирки. За изненада най-малката извади най-силен звук.

7.14

Ей този инструмент долу ми е най-интересен – типичен виетнамски, само с една струна е, а ръчката е за изкривяване на звука. Но какви неща излизат от него…

12.6

Всяка от долните пръчки издава определен тон. За възпроизвеждането на една мелодия са нужни поне двама, в случая бяха 7.

17.3

19.3

18.2

Трупата на Министерството на културата във Виет Нам, състояща се от 10-11 души, дойде по специална покана на Асоциацията на виетнамците в България, като бонус към посещението им в Букурещ. Оттам до София пристигнаха с влак предната нощ, с цялото оборудване, техника, инструменти, дрехи и гримове. Имаха само няколко часа за репетиция в непозната зала и с непознат озвучител, но се справиха повече от добре.

10.8

16.5